Är choklad bra för hälsan?

I många religioner och kulturer så anser man att choklad har en positiv påverkan på hälsan och att det kan lindra smärta och bota sjukdomar. Om du är intresserad av att veta om detta stämmer så kan du läsa om chokladens påverkan på vår hälsa i texten nedan samt använde choklad till förr i tiden.

choklad_272320040

Chokladen har länge varit en symbol för välmående och hälsa speciellt då den i Nordamerika från 1500-talet till 1800-talet användes inom medicinska syften. Man trodde att den i flytande form kunde bota sjuka och förebygga sjukdom. Spår av detta kan man hitta i dagens samhälle då forskare har upptäckt att mörk choklad kan förebygga hjärtsjukdomar.

Mjölkchoklad är däremot inte lika nyttigt att äta då den är väldigt söt och fet så kan den leda till både fetma och diabetes samt att ett högt intag av choklad inte är bra för tänderna. Det är även ett känt faktum att choklad har en positiv påverkan på vår mentala hälsa och kan hjälpa folk som lider av depression och andra mentala sjukdomar.

Så för att summera så är choklad bra för hälsan i resonabla mängder och framför allt mörk choklad och liknande choklad med hög kakao procent halt.