Baka som i USA

Det vankas kalas och det innebär en del planering, bakning och dukning. Istället för att bjuda på den klassiska, svenska prinsesstårtan kan du vidga vyerna och titta på alla intressanta bakningsalternativ från USA.

För några år sedan var bakning och att skapa konst med bakverk en glödande trend. Det dök upp bakprogram på bakprogram som visade proffs och amatörer som skapade och dekorerade tårtor vi bara kunnat drömma om. När de amerikanska bakprogrammen slog igenom fick vi också nys om nya produkter och råvaror som inte slagit igenom i Sverige tidigare. Tar du en titt på Partyhallen och deras baksektion kan du hitta många produkter som är främmande för baknovisen. Produkterna gör bakningen enklare och gör det lättare att skapa ätbara dekorationer som lyfter dina tårta till nya höjder.

Sockerpasta

Sockerpasta kallas också för fondant och kan ersätta marsipan. Den har bättre hållbarhet och är lättare att hantera. För dem som inte gillar marsipansmaken kan sockerpasta vara ett bra alternativ då det endast smakar sött. Sockerpasta kommer också i flera olika smaker såsom marshmallow, jordgubb, lime och sockervadd. Sockerpasta är lättbearbetad och går utmärkt att använda till dekorationsblommor och figurer.

Candy melts

Dessa små pastiller i olika färger är också färgat socker men i detta fall smälter du dem i micron eller på spisen. Du kan använda dessa för att hälla över en tårta som glasyr eller doppa dina cake pops. Eller så använder du dem i formar för att gjuta ätbara saker. Candy melts stelnar i rumstemperatur och får en god textur och sötma. De kan gärna kombineras med lite salt eller surt för att det inte ska bli alldeles för mycket sötma.

Ätbart lim

Nu kan du vara säker på att alla dekorationer sitter kvar på tårtan eller att delarna till din Musse Pigg-figur går att sätta fast utan tandpetare och vanligt lim som gör figuren oätbar. Ätbart lim är genomskinligt och penslas på. Det har så klart inte samma styrka som vanligt lim men duger gott och väl till mindre sammansättningar och för att vara säker på att allt sitter där det ska.