Bli en mästare i köket

Det finns många spännande saker du kan göra med choklad. Allt ifrån mer klassiska praliner och tryfflar till choklad i nya kombinationer tillsammans med grönsaker.

Frukter såsom jordgubbar eller mango tillsammans med choklad är en delikatess. Hackade chilifrukter ger chokladen en uppiggande sting. Chokladkakor på morötter är bekant men kanske är det inte lika känt att hackad zucchini och rödbetor tillsammans med choklad också är en utmärkt smakkombination. Det går till och med att göra ljuvliga bakverk på choklad och lök som fått steka långsamt på svag värme under lång tid för att få fram sötman.

Skaffa rätt utrustning

När du tänker utveckla ditt eget skapande med choklad är det viktigt att ha rätt utrustning. Det underlättar arbetet och gör den kreativa processen roligare. Förutom skålar och spatlar är det en god idé att investera i formar. Då kan du enkelt göra praliner i olika format eller till och med egna chokladkakor. Du behöver också lämplig bunke som klara att bli uppvärmd och gryta för att kunna smälta chokladen med hjälp av ett vattenbad. För att snabbt kunna riva eller hacka de övriga ingredienserna behöver du lämpliga redskap för detta. Du kan hitta många bra produkter i butiker inriktade på köksredskap. Det allra enklaste sättet – beställ på nätet.