Choklad, ett begär som gravid

De flesta som varit gravid vet nog vad vi skriver om då vi skriver om olika begär eller cravings som vi också brukar benämna det med. Choklad är helt klar en sak som man kan få ett plötsligt sug efter när man är gravid. Även lakrits kan vara något som man suktar efter.

Få i sig varierande kost

Det finns inget som är farligt med att få ett plötsligt begär efter något. Som med det mesta så gäller det att se till så att man får in sig viktiga näringsämnen också. Om man känner att man saknar något näringsämne så kanske man ska försöka få i sig kosttillskott med det man saknar i första hand innan man sätter i sig chokladen. Genom att äta en varierande kost så får man naturligt i sig de vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Som gravid så kan det vara speciellt viktigt att se över sina kostvanor.

Se till att unna sig

Självklart så ska man se till att man unnar sig choklad och annat som man är sugen på. Om man inte orkar masa sig iväg så finns det flera ställen där du kan beställa choklad och andra godsaker online. Om det är panik så får du skicka iväg gubben på uppdrag att införskaffa det goda som du känner dig sugen på. Det kan länsa sig på många sätt att tillgodose sin gravida partners cravings efter godsaker. Även om du unnar dig något gott mellan varven så är det ingen större fara för dig.